søndag den 16. januar 2011

Ugli frugt

Jeg har fundet en for mig ny frugt i mit lokale supermarked UGLI, spændende...Jeg elsker at prøve noget nyt. Den lignede et mix mellem en clementin/mandarin og en anderledes form, den måtte jeg have med hjem OG det blev til to, da der var rabat for to!

Så jeg ventede spændt på at min datter kom hjem, så vi kunne smage denne spændende frugt sammen. Den var noget svær at pille og vi tog spændt en citrusbåd i munden og uff, hvor var den sur... sur sur.
Jeg er vant til at spise grapefrugter, så jeg vrængede bare lidt ansigt og spiste et par både, men heller ikke mere. Natalia spyttede sin ud straks og ville ikke smage mere. Hvad var det? smagen var meget uventet og nu har jeg googlet UGLI - og den skulle smage sødt og godt.
Ugli

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
En uglifrugt
Ugli er en jamaicansk citrusfrugt. Den menes at være en selvopstået krydsning mellem appelsin, klementin og grapefrugt. Den blev første gang dyrket i Brown's Town i Jamaica i 1914.
Uglifrugten har sit navn efter den uindbydende, rynkede, grøngule skal, som sidder løst omkring det orange citruskød. En uglifrugt er lidt mindre end en grapefrugt og har færre kerner. Smagen læner sig mere op af den søde klementin end den bitre grapefrugt. Frugten har sæson fra december til april. Den bliver solgt i USA, Storbritannien og Europa mellem november og april og kan indimellem fås fra juli til september.

2 kommentarer:

 1. Ugli skal spises uden hinder - men jeg er nu mere til pomelo.
  Signe

  SvarSlet
 2. Kære Signe
  Tak, det kan være at jeg skal prøve det med den anden frugt jeg har.
  kh Lone.g

  SvarSlet