torsdag den 27. januar 2011

Et farverigt måltid

Søde kartofler, krydrede frikadeller, rødbedesalat og guacamole.
Et farveorige... ja, men det var ikke tiltænkt og det smagte lækkert hver især og rigtig godt sammen.

 
Søde kartofler med ingefær, citron og honning
2 pakker søde kartofler (ca 900 gr)
½ dl olivenolie
saften af ½ citron
friskkværnet peber
lidt stødt hel koriander
5-10 cm friskrevet  ingefær
3-4 små chili, finthakket
lidt akaciehonning
groft salt eller flagesalt

De søde kartofler skrælles, tørres og skæres i både og puttes i en frysepose. Dressing blandes af olivenolie, citronsaft, peber, finskåret chili og ingefæren og hæles i posen til kartofler og det hele blandes godt. Kom kartoffelmassen i et ildfast fad, gerne med bagepapir. Bages ved ca 200 grader i 15 min, vendes og kom akaciehonningen over kartoflerne i en tynd stråle og bag dem yderligere 5 min. Drysses med flagesalt og serveres.

Opskriften kommer fra Femina 2010



Krydrede frikadeller
ca 1 kg kalv og flæsk (gerne økologisk)
1 grøn peberfrugt i små tern
½ rød rød peberfrugt i små tern
2 løg finthakkede
2 fed hvidløg finthakkede
ca 1 dl mælk
ca ½-1 dl sigtemel, grahamsmel 
salt og friskkværnet peber
evt ½ porre, ½ pastinak i små tern

Farsen blandes, formes til frikadeller og steges enten på panden eller i ovnen. 




Rødbedesalat
(se opskriften her)


Guacamole




Farven blev lidt kedelig på billedet, men er helt normalt grøn!


Det blev til dette dejlige farvemættede billede, men vi kunne heldigvis spise det uden solbriller... 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar