Uhm, en af de skønneste supper både sommer og vinter, som glæder både en vegetar og en kødspiser.
Ca 3 Gulerødder, 3 porrer, 2 pastinak, 2 persillerod, 10 kartofler, 2 løg, 4 hvidløg, 3 stængler bladselleri, et stykke ingefær rengøres, skrælles og skæres i store stykker
og ½ hokaidofrugt frigøres fra kerner og det bløde trådværk indeni. Bibehold skrællen!
og min store smedejernsgryde opvarmes, en god karry brændes af og tilsættes lidt olivenolie
og grøntsagerne tilsættes og brunes. 1 l vand og 1-2 tsk god vegetarisk bouillon, 1 dusk frisk timian og grøntsagerne koges i 30 - 45 min og når de er møre tilsæt 1-2 dl fløde og saften af ½ citron/lime.
Blend suppen med en stavblender og smag suppen til med lidt salt, hvis der er behov for det! - det var der ikke i dag.
Rist græskarkerner sammen med groft salt på en tør pande til der er boblet og brunet en anelse.
og til server suppen gerne i dybe skåle med strimler af frisk hokaido og et drys af saltristede græskarkerner.
Serveres med en skrive godt brød, uhm
Velbekomme...
Ideen kommer vist fra Årstiderne engang.
Uhm, sikke en skøn suppe :-) God ide med rå strimler græskar i suppen for ekstra knas.
SvarSlet