mandag den 10. januar 2011

Hokaidosuppe m saltristede græskarkerner

Uhm, en af de skønneste supper både sommer og vinter, som glæder både en vegetar og en kødspiser. 
Ca 3 Gulerødder, 3 porrer,  2 pastinak, 2 persillerod, 10 kartofler, 2 løg, 4 hvidløg, 3 stængler bladselleri, et stykke ingefær rengøres, skrælles og skæres i store stykker 
 og ½ hokaidofrugt frigøres fra kerner og det bløde trådværk indeni. Bibehold skrællen!

og min store smedejernsgryde opvarmes, en god karry brændes af og tilsættes lidt olivenolie


og grøntsagerne tilsættes og brunes. 1 l vand og 1-2 tsk god vegetarisk bouillon, 1 dusk frisk timian og grøntsagerne koges i 30 - 45 min og når de er møre tilsæt 1-2 dl fløde og saften af ½ citron/lime. 
Blend suppen med en stavblender og smag suppen til med lidt salt, hvis der er behov for det! - det var der ikke i dag. 

Rist græskarkerner sammen med groft salt på en tør pande til der er boblet og brunet en anelse.

 og til server suppen gerne i dybe skåle med strimler af frisk hokaido og et drys af saltristede græskarkerner. 
Serveres med en skrive godt brød, uhm
Velbekomme...
Ideen kommer vist fra Årstiderne engang.

1 kommentar:

  1. Uhm, sikke en skøn suppe :-) God ide med rå strimler græskar i suppen for ekstra knas.

    SvarSlet