tirsdag den 25. januar 2011

En slags benløse fugle, kartofler med æbler og bladselleri og citrussalat

Ja, det kan være indspirerende at være hos frisøren. Jeg fik en ide til aftensmaden "En slags benløse fugle", en festlig ret.

 Til 4 personer:

8 skinkesnitzler
smøreost med yndlingssmag
3-4 gulerødder 
1 pastinak
1-2 stængler af bladselleri
1-2 fed hvidløg
1-2 rødløg
salt og friskkværnet peber
1-2 dl bouillon (vand og terning, gerne øko)

Skinkeschnitzlerne bankes helt flade og tynde (min mand brugte kagerullen)
Gulerødder, pastinak og bladselleri snittes i julienne (tændstiktynde stave) gerne på mandolin-jernet, som vi ikke helt kan finde ud af, men til julienne-snitning fungerer det fint. Hvidløgs-feddet gøres flad med den flade side af en stor kniv, skallen kan herefter let fjernes og feddet hakkes fint.
Schnitzlerne lægges på et spækbræt og den ene side smøres med smøreosten i en pænt lag, lidt salt og peber tilsættes, en lille håndfuld af grøntsagerne lægges i den ene ende og kødet rulles omkring grøntsagerne. Kødrullen lukkes med en kødnål. De andre snitzler laves på samme måde.
Jeg vil anbefale at lave kødrullerne i en tykbundet gryde med låg, så holdes saften inden omkring kødet i stedet for i ovnen (som jeg gjorde, hvor de blev noget hårde og tørre). 
Brun først kødet på alle sider med lidt olie og en tsk jomfru kokosolie, derefter de resterende grøntsager. Tilsæt bouillonen og småsimrer i ca ½ time, og vend kødrullerne en eller to gange undervejs. Kartoffelfad med æbler og bladselleri
Læs opskriften her: 

Citrussalat
2 appelsiner i både
3-6 skiver pomelo i både uden den hvide hinde
1 rød grape i både uden den hvide hinde
2 mandariner i både
1 dl pinjekerner tørristes på en pande

Citrusfrugterne deles i både og skæres i mindre stykker og blandes i en skål. Pinjekernerne ristes på en varm pande uden fedtstof, når de er afkølet lidt blandes de i salaten og gem et par stykker til pynt op toppen.


Dressing:
ca 1 dl presset appelsinsaft (alternativt appelsinjuice)
ca 1 spsk flydende honning
ca 1 spsk solbæreddike
en anelse salt
Samles evt i en Jamie Oliver shaker og hældes over citrussalaten.
Velbekomme;-)

2 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare skønt ud - det kartoffelfad kunne jeg godt lokkes til at lave :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Newyorkerbyheart
  Ja, det var også dejligt at spise og vi havde gæster, det var en rigtig festmenu. Kartoffelfadet er meget svært at lave (shyyy jeg mener frygtelig let!) og grøntsagerne matcher hinanden godt;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet