lørdag den 18. december 2010

Vanillekranse

Så har jeg for første gang i mit liv bagt vanillekranse, det havde jeg aldrig troet at jeg ville komme til - jeg har ikke brudt mig om smagen af mandler og nødder i madvarer. 
Men for et par uger siden var jeg en smut hos Emmerys i Magasin, hvor jeg skulle have det vanlige brød Ciabattaflute og en kop cappuccino. Hos Emmerys får man altid et lille stykke kage gratis sammen med kaffen og den dag var det ½ kæmpe vanillekrans. Jeg kikkede lidt videre på deres andre varer og lige pludselig var vanillekransen væk - jeg havde spist den! og den smagte godt!.... 


Så det er grunden til at jeg måtte forsøge mig med en omgang hjemmelavede vanillekranse og fandt en interessant opskrift fra Camilla Plum. Dejen fik jeg lavet i går og så fik jeg Allan til at hjælpe med at dreje håndtaget og så vupti, så havde vi fået lavet fire plader og de smager også godt. Herligt....

Vanillekranse fra Camilla Plum
250 g smuttede mandler
1 stang vanille, groft hakket
½ tsk hjortetaksalt
250 g hvedemel
250 g rørsukker, gerne hjemmelavet vanillesukker
125 g smør
2 æg
Kør mandler og vanillestang i foodprocessor til det ligner rasp. Kom alle ingredienser i en skål og ælt det hele sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile til næste dag.
Kør dejen igennem en kødhakkemaskine uden kniv, men med stjernepladen, så den kommer ud i en lang tynd pølse. Man skal være to om det, den ene drejer håndtaget og fodrer kødhakkemaskinen og den anden former kransene
Jeg bruger genbrugeligt bagepapir.
Bag kransene i en forvarmet ovn ved 170-180 og bag kransene til de er gyldne, her tager det knapt 6 minutter (jeg bruger varmluftsovn).

Opskriften stammer fra Søndagsavisen 9. dec. 2007, hvor jeg faldt over den og så har den ligget der og gemt sig blandt mange andre opskrifter indtil nu...

2 kommentarer:

  1. Hej Lone.
    Næste gang jeg skal bage vanilliekranse, vil jeg prøve din opskrift. Mine blev ikke særlig gode i år - ikke værd at spise - lige til skraldespanden.

    SvarSlet
  2. Hej Lissa
    Du kan roligt lave disse vanillekranse, de smager rigtig godt og blev spist op som nogle af de første... jeg var ved at overveje om vi skulle have en portion ekstra, men nej, vi skulle jo også have spist alle de andre op ;-)

    Håber at I er kommet godt igennem julen og ikke har forædt jer og hygget jer. Vi må snart ses igen, der går nok snart en rigtig god film vi to må have set og det må gerne vente til efter Nytår...
    hils dine dejlige "mænder"
    knus Lone

    SvarSlet