torsdag den 16. december 2010

Orangebidder, den skønneste kage

Jeg tager fotos i  morgen ;-) Denne kage skal også med til Andrés. 


Orangebidder
 6 æg
400 gr rørsukker
400 gr smør/margarine
500 gr mel
 4 tsk bagepulver
 4 vanillesukker
 2 øko appelsiner
 1 øko citron

Æg og sukker piskes sammen, smørret smeltes, afkøles, og blandes i. Rør revet citron- og appelsinskal samt saften af frugterne i. Bland mel, bagepulver og vanille, som røres i dejen. Jeg plejer at have alle 4 skåle klar, så dejen kan samles hurtigt. Dejen hældes i en smurt bradepande og bag bunden ved 220-250 grader (stærk varme) i ca. 8- 12 minutter til den får en let lysebrun farve. 
Hold øje, det går stærkt med at blive for brun!!
 
Vend den nybagte bund ud på et sukkerstrøet bagepapir. Lad kage afkøle og kort før servering skæres kagen i mindre firkantede stykker og serveres gerne på et smukt fad.

Lones kommentarer: Natalia fandt opskriften i Billedkogebogen først i det nye årtusinde.
Vi lavede den første gang på en arbejdslørdag på Friskolen, den er let at lave og smager rigtig godt, luftig og lækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar