torsdag den 16. december 2010

Chokoladekage - skøn og mættende

Denne chokoladekage består af 2-3 forskellige lag, som supplerer hinanden perfekt. 

Chokoladebund:
180 g mel
120 g smør
70 g flormelis
40 g kakao
¼ tsk salt
1 tsk vanillesukker
½ dl kaffe
1 æg

Alle ingredienserne æltes sammen, evt i en foodprocessor. Dejen samles i en plasticpose og bankes flad og sættes i køleskabet i ca ½ time. Dejen kan rulles flad mellem to stykker bagepapir og lægges over et tærtefad og trykkes på plads med dej højt op langs kanterne. Bunden forbages v 180-200 grader i 20-30 min, evt bages med bagepapir og en pose bønner/kikærter til at holde bunden på plads.

Chokoladefyld:
200 g smør
200 g god mørk chokolade max 60%, i grove stykker
200 g rørsukker
100 g ristede, hakkede mandler eller andre nødder eller kokosmel
4 æg

Smørret smeltes og chokoladen kommes i, når chokoladen er smeltet, tilsættes sukkeret. Æggene piskes i massen et efter et og de ristede, hakkede mandler kommes i. Fyldet hældes i den forbagte tærtebund.

Tærten bages ved 150 grader i 20-30 min.
Tærten afkøles og drysses med flormelis gennem en si eller overhældes med en chokoladeganache.

Chokoladeganache - chokoladeovertræk
150 g mørk chokolade max 60%
1½ dl piskefløde
3 spsk smør eller honning

Fløden koges op og gryden tages af blusset. Chokoladen og smørret tilsættes og massen røres godt. Afkøles og opbevares i køleskabet i ca 24 timer inden ganachen fordeles over kagen.

Lones kommentarer – Denne chokoladetærte er let, lækker og frygtelig mættende og der er til mange portioner i én tærte. Skæres evt ud i små bidder og/eller vent med at servere den til sidst ved et større kagebord. Du kan fjerne enten tærtebunden eller chokoladeganachen, så tærten kun består af to lag, men det er næsten synd, da alle tre lag passer så godt sammen. Chokoladetærten kan pyntes med lidt spiselige blomster såsom de gule kronblade fra morgenfruer eller et par hoveder af tallerkensmækkere.
Opskriften stammer fra bogen ”Tænd på tærter tryl med tilbehør”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar