torsdag den 2. december 2010

Kaffelagkage

Den ene af kager til Andrés var kaffelagkagen, specielt mændene var vilde med den søde og lidt voksne smag af kaffe.

Bundene:
6 æggehvider piskes stive
2 dl rørsukker drysses i - og piskes seje

2 bunde formes på bagepapir svarende til størrelsen på lagkagefadet - evt tegn formen med blyant på bagepapiret form æggehvidemassen 1-2 cm inden for kanten (ellers bliver bunden for stor).

Bages i op til 1½ time ved 100-125 grader i varmluftovn og afkøles. Kan derefter opbevares i en frysepose i et lille døgn eller i fryseren i længere tid.

Cremen:
1/2 til 3/4 liter piskefløde piskes, blandes med 1 spsk af både tørkaffe (Nescafé), kakaopulver (Nesquick) og rørsukker.
Ca 2 dl tages fra til pynt ovenpå.
Evt. riv 50-100 gr god mørk chokolade, som også puttes i flødeskummen, det giver et stort pift til lagkagen. 

Bundene lægges sammen kort før serveringen, max et par timer ellers bliver bundene for bløde.

Lone.g´s kommentarer: Denne lagkage scorer hver gang, er let og luftig.
Kagen kan laves i en børnevenlig udgave med syltetøj i flødeskummet i stedet. Jeg har bagt denne lagkage til vores store X-fest i 2003 i Overdrevet til 150 mennesker! Heldigvis havde jeg en ovn, der var noget større end en normal ovn, men jeg kunne kun lave 2 bunde ad gangen og så få dem i en kummefryser bagefter. Sikke et arbejde og da lagekagerne var lagt sammen, så havde jeg kun et stort "gå-ind-i" køleskab, som var fugtigt, så næsten alle kagebundene var bløde, men heldigvis velsmagende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Send en kommentar