onsdag den 15. december 2010

Jordbær-rabarbertærte

Jordbær-rabarbertærte blev brugt til Andrés fødselsdag - billederne har jeg mistet, så de kommer senere, når jeg bager den næste gang.

Denne tærte er lækker og frisk, man kan både bruge friske frugter og dem fra fryseren. En dejbund med marcipanmasse, frugt, hasselnøddetopping og glasering med abrikossyltetøj. 
Bunden:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Smørret smuldres i melet og alt blandes hurtigt sammen. Gerne i en foodprocessor, så skal alle ingredienser bare i på en gang. Når dejen er samlet i en kugle, lægges den i en plasticpose og bankes flad og sættes i køleskabet i ca ½ time. Den skal være kold, ellers er den for svær at rulle. Gerne rulles mellem to stykker bagepapir, det gør det meget lettere. Det ene stykke bagepapir tages af og dejen lægges over et tærtefad og trykkes forsigtigt ned og på plads i tærtefadet. Gerne dej højt op langs kanterne.

Mandelmasse:
150 g marcipan
150 g rørsukker
150 g smør
3 æg
3 spsk mel

Marcipan og sukker røres til smuldr og smørret røres i lidt efter lidt. Til sidst røres æggene i under omrøring ét ad gangen sammen med melet.
Her kan det også være smart med at bruge foodprocessoren.

I mandelmassen blandes:
2 spsk mel
1 tsk maizena
revet skal af ½ usprøjtet citron
150 g cremefraiche 18%
½ tsk kardemomme

Massen fordeles over det dejforede tærtefad.
Ovenpå denne masse fordeles
300 g jordbær og
300 g rabarber
og drysses med 50 g hakket hasselnød

Tærten bages v 180-190 g i 30-40 min, hold øje kan kanterne og hasselnødderne, at de ikke bliver sorte. 

Glasering:

Den færdigbagte tærte overhæles eller pensles med et opkog af ½ dl abrikossyltetøj og 3 spsk vand. Dette giver et smukt og blankt udseende. 


Lones kommentarer: Denne opskrift stammer fra ”Tænd på tærter, tryl med tilbehør”, er meget let at lave og smager altid godt. Jeg laver den både sommer og vinter, da jeg altid har frugt fra haven i fryseren og nyder at få det brugt. 
Hvis du bruger frosne bær, så skal bærmængden være drænet for saft og gerne presset lidt i et dørslag. Tærten kan enten spises uden tilbehør, 18%  Thise cremefraiche eller flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar