lørdag den 4. december 2010
Lasagne med røget laks
2 løg
2-3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
10 skiver røget laks eller et par stykker fersk laks
1 fennikel
1-2 squash
evt. 1 dåse flåede tomater (helst øko)
eller 1 portion Thailansk squashsuppe
salt, friskkværnet peber
12-15 lasagneplader
5-10 g margarine
2 spsk hvedemel
ca 1 l minimælk
200 g revet ost
1-2 skriver knækbrød knust i en morter eller rasp
Alt snittes i egnede størrelser og brunes. Tilsætte enten en dåse flåede tomater eller en portion af Thailandsk squashsuppe og smages til med paprika, timian, salt, peber. Simrer ca 5-10 min.
Bechamelsovsen laves ved at smelte margarinen og tilsætte hvedemel og piskes og tilsættes mælk lidt efter lidt. Pas på det koget let på og skal hyppigt røres i.
Lasagnen laves ved at fylde bunden af fadet med lasagneplader, derefter et lag grøntsagesfyld, som dækkes af skiverne af laks og dernæst et tyndt lag bechamelsovs. Det hele gentages endnu engang og tilsidst et lille lag med knust knækbrød-fnuller.
Lasagnefadet sættes ind i en varm varmluftovn på ca 170 grader i ca 15-30 min afhængig af ovn. Hold øje med at toppen ikke brænder på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar