onsdag den 13. juli 2011

Solbær-ribskage à la Lone

 - efter Ungersvendens opskrift, bare lavet en anelse om

400 g solbær, skyllede og ribbede
400 g ribs, skyllede og ribbede
180 g rørsukker

3 æg
240 g rørsukker
1 ½ dl fløde 9%
3 tsk. vaniljesukker
300 g mel
150 g kokosmel
2 tsk. bagepulver
1/4- ½ l piskefløde til flødeskum

Bland ribs og solbær med rørsukkeret og hæld dem i en 26 cm springform. Pisk æggene luftige med sukker og rør fløden i. Bland vaniljesukker, mel, kokos og bagepulver og rør det i æggemassen.
Hæld dejen over bærrene, bag kagen ved 150° i 30-40 min i varmluftsovn, lad den afkøle lidt inden den vendes ud af formen. 
Pisk fløden til skum og server til kagen.
Nyplukkede solbær fra haven

Ribs og solbær, ialt 800 gr

Ribs og solbær blandet med rørsukker

Æggesnaps af mine egne æg og sukker (bemærk den gule farve)

Rørsukker, hvedemel, kokosmel og bagepulver

1 dl piskefløde, da jeg ikke havde andet

I bageformen kommes ribs og solbær nederst og
ovenpå kommes den letrørte dej

Efter at den færdigbagte kage er afkølet i ca 10 min, 
vendes kagen ud på serveringsfadet

Rester af kagen serveret i dag, efter en tur i køleskabet

ps Jeg brugte en en silikoneform, den blev vasket af og brugt uden at blive smurt og intet hang ved.

Vi har masser af solbær i haven i år og jeg har fået lov at plukke en masse ribs hos Mie, og må komme og plukke busken ren, det gør jeg i morgen, hvis det er tørvejr. Så kan der blive til mange flere af denne kage til vinter, hvor vi mangler nogle "sommervitaminer"... Hvor er det herligt at få ideer fra andre bloggere, som også bliver fuldført.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Lækre billeder!

    God idé at bruge lidt flere bær. Det vil jeg nok også gøre næste gang. Forresten brugte jeg halv piske og halv mælk, da jeg heller ikke lige havde 9% fløde. :-)

    SvarSlet
  2. Mmmhmm, hvor ser den bare lækker ud - ribs og solbær... det kan jeg sørme godt savne hernede i Tyrkiet, hvor det ikke er at finde!
    Kh. Eva

    SvarSlet
  3. Kære Ungersvend
    Det var først lidt tilfældigt at jeg brugte flere bær, da jeg plukkede for mange og syntes at de alle skulle i kagen;-) Ja, kaffefløde er der vist ikke mange, der bruger mere og jeg måtte hen og købe mere fløde til flødeskum bagefter, tihi

    kh Lone

    Kære Eva
    Du må have lidt med hjem, når du har været i DK. Heldigvis har du mange andre lækre frugter som helt friske, hvor vi andre får dem tilsendt halvmodne og så skal de modnes med "æbledunst" eller lignende. Du kan altid komme her og hente lidt;-)

    kh Lone

    SvarSlet