søndag den 17. juli 2011

Havens høst

Nu er der plukket ribs, hindbær, solbær og kirsebær. Noget af det er fra haven jeg passer og hvor er det skønt at bare kunne hente. Noget af det skal laves nu og andet skal gemmes i fryseren. Kirsebærene skal laves i morgen til kirsebærsovs, som vi kommer til at nyde juleaften. Allan har endda fjernet stenene fra kirsebærene, men der skal nogle sten i, så i morgen skal der plukkes lidt mere og så skal stenene gemmes og bruges. 
Det bliver skønt med ribs og solbær i fryseren til en lille Ungersvendens kage til vinter, hvor sollyset mangler, dagene er korte og mørket længe. Så kan det ikke være meget bedre at lave en lækker kage og få en lækker kop kaffe til. Det må da give sol- og sommervitaminer.

Den første portion kartofler er også høstet og nydt til et kyllingebryst, stegt med lidt estragon og lidt for meget salt. Det smagte dog godt og skønt med egne kartofler - og så er de gode til at rense jorden...

3 kommentarer:

 1. Hej

  Åh, hvor ser det herligt og sommerligt ud!

  Jeg forstår ikke lige det der med stenene. Hvorfor skal der sten i?

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Kære Ungersvenden
  Vistnok i den grønne syltebog står der at stenene skal knuses lidt med en hammer og vil give noget lækker pikant smag til saucen.
  kh Lone

  SvarSlet
 3. Hej igen

  Ah okay. :-)
  Det har jeg godt nok aldrig hørt før.

  - Ungersvenden

  SvarSlet