Så er der gang i rabarberkagen igen, herligt at have fundet endnu en opskrift, hvor jeg kan bruge havens frugter. Her er opskriften:
Marcipankage med rabarber
En meget nem, luksuriøs og gudeskøn kage.
En stor kage til 8 -10 personer
Dej:
200 g fintmalede mandler
2 meget fintmalede bittermandler- kan undværes, men helst ikke*
200 g blødt smør
200 g rørsukker
200 g hvedemel
1 æg
Fyld;
rabarberstykker til det dækker kagen
rigeligt med rørsukker til drys
Rens rabarberne, og husk at den lyse fod er den bedste del af rabarberen, skær dem i smalle skrå stykker. Bland resten af ingredienserne, det skal ikke røres, kun samles med hænderne, som en mørdej. Bred ud i en stor tærteform, helst med løs bund og bagepapir. Læg så mange rabarberstykker på, som der kan være i et enkelt lag. drys skamløst med sukker.
Bag ved 150 gr i varmluftsovn eller ved 165 grader alm varme, til dejen er gennembagt, ca 20-30 minutter. Spis med flødeskum eller vanilleis, eller cremefraiche rørt med vanille og lidt sukker.
* bittermandler kan købes hos Specialkøbmanden, jeg har ikke fundet dem andre steder
Lækre økologiske mandler inkl de bitre, skoldede og smuttede |
Hvedemel, blødt smør, rørsukker og et æg inden det blandes med fingrene |
Den samlede dej. Denne gang lavet i bagepapir, da rabarbervæsken har til at løbe ud forneden og blive sort. Det er jo sukker og vand. |
Dejen presset godt i alle ender |
Rabarber med masser af sukker. De blev tøet op om morgenen, derfor væden. |
Nybagt og lækker |
(opskriften stammer fra Camilla Plum, vist nok skrevet af, mens jeg så en udsendelse, bemærk de skønne ord, de er Camilla Plum!, som jeg holdte meget af langt ind tv-udsendelserne, både hendes væsen og opskrifter)
Et stykke af den lækre tærte dagen efter, den er bare skøn |
Velbekomme!
Hej
SvarSletDen ser god ud, ligesom alt det du laver.
Jeg har dog ikke rigtig flere rabarber, så det må blive næste år.
- Ungersvenden
Kære Ungersvend
SvarSletTusind tak for dine flotte ord, jeg har også kun en lille portion tilbage, så det er med at spare på dem. Jeg håber at kunne bruge mine brombær til samme opskrift, men det må tiden vise.
kh Lone