Skøn lille forret eller indslag til en buffet og nøj hvor den smager.
ca 400 gr røgede ørreder - kan købes vakuumpakket ellers brug mere ferskrøget laks
2 spsk mayonaise
3 dl piskefløde
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4-5 blade husblas - af de små
ca 150 g friske spinatblade
8 skiver ferskrøget laks - ca 250 gr
Cremefraiche sauce
1½ dl creme fraiche 18%
1 friskhakket spsk af hver: persille, dild og purløg
½ tsk citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Rens de røgede ørreder for skind og ben og blend fiskekødet. Rør det sammen med mayonaisen, 1 dl af fløden, salt og peber. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk resten af fløden stiv (2 dl). Træk husblasen op ad vandet og smelt i en skål i mikrobølgeovnen i få sekunder. Afkøl husblasen med lidt ørredblandingen. Vend den i resten af blandingen sammen med flødeskummet. Kom spinaten i kogende vand i 2-3 min. Tag dem op, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Pensl en randform (ca 1 liter) med olie og beklæd sider og bund med lakseskiver, der skal række ud over formens sider. Beklæd dernæst med spinatblade og fordel til sidst ørredmoussen i formen. Fold lakseskiverne ind over - den skal dække helt. Bank formen let mod bordpladen og til den tildækket i køleskabet i 3-4 timer til moussen er stiv.
Cremefraiche sauce:
Rør cremefraiche med urterne og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad den stå tildækket i køleskabet i mindst ½ time
Serveres med et lækkert brød.
Velbekomme.
De røgede ørreder, mayonnaise, fløde, salt og peber |
Spinatbladene i en kort kogning |
Ørredmassen blandes op i flødeskum |
Spinatbladene er umulige at skille ad, så det problem skal jeg have løst til næste gang - men de kom ovenpå lakseskiverne |
Randene blev sprøjtet med lidt af dette formfett fra skiferien i foråret |
Laksestykkerne hænger ud over kanterne og fyldt med ørredmoussen |
Lakseskiverne er lagt over moussen |
Laksemaskeret ørredmousse klar til køleskabet |
Efter 4 timer i køleskabet er den klar til servering. Ekstra dild ville have været godt som pynt, men det glemte jeg i farten |
Denne skønne fiskerand fik jeg først serveret af Inge P i Overdrevet midt i 1990'erne. Vi selv lavet den til vores store fest som forret til 150 mennesker, fantastisk lækker og velsmagende. Jeg faldt over opskriften i sidste uge og den skulle jeg da prøve igen, men jeg har ikke randforme på ca 1 l, men brugt 2 mindre forme i gul og rød.
Den ser rigtig god ud - elsker laks! Dejlig inspiration :-)
SvarSletÅååårh, MUMSFILIBABA! Hvor ser det bare lækkert ud, Lone :-)
SvarSletOg super hyggeligt at læse, at du smagte den første gang i Overdrevet. Der boede en af mine yndlingslærere ;-)
Kære Piskeriset
SvarSletTak, velbekomme;-)
kh Lone
Kære MUMSFILIBABA
Jeg har boet i Overdrevet i knapt 9 år! jeg er lidt nysgerrig på hvem af dem, det kan være?, du kan nøjes med at skrive fornavnet.. det må have været på Hadsten gymnasium... Kan det passe at jeg ikke kan skrive kommentarer på din blog?
kh Lone