- Ulriks boller, langtidshævede
15 gr økologisk gær200 gr durummelrøres sammen2 tsk salt6 dl lunkent vand (enten blandet koldt og kogt eller afkølet kogt vand)1 spsk olivenolie500 gr. hvedemel (til sidst)
Blandes sammen i stort dejfad, evt. i køleskab med plastfolie og et vådt viskestykke over i 6-12 timer.Klaskes på bageplade med bagepapir med to våde skeer.Bages i ca. 20 min. Ved 250 grader(jeg bruger kun 15 minutter ved 225 gr i varmluftovn, OBS individuelt alt efter ovn)
Lone.g's kommentarer: Denne opskrift har jeg lavet i mange forskellige udgaver. Tilsætter forskellige slags mel, hvedekerne, rugkerne, hele speltflager, havregryn – alt efter hvad der er i skabet og stort set kun økologisk.
De sidste år har jeg tilsat bær: tranebær, dadler og abrikoser i mindre stykker, det giver en sødme, et anderledes bid og overraskelse per mundfuld. I perioder får jeg købt for mange bananer og de bliver ikke spist, så kommer indholdet af et par stykker i en frysepose og en tur i fryseren og det kommer i dejen sammen med andre frugtstykker. Opskriften stammer oprindelig fra vores skiferie i 2003, hvor vi (Ulrik, PH og jeg) kæmpede om at lave de lækreste boller OG Ulrik med flere længder. Jeg tog den straks til mig og bager stort set ikke andet nu.
tirsdag den 23. november 2010
Ulriks boller
Etiketter:
brødopskrifter,
melsorter,
tørrede frugter,
venner
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Lone - jeg glæder mig til at følge med i hvad du trýller frem - måske det kan gøre mig mere flittig foran bageovnen.
SvarSletHej Marianne
SvarSletDu skal være noget så velkommen. Jeg skal her en af dagene til at trylle med et par kager, både fordi svigermor kommer og jeg har lovet at bage et par kager til en fødselsdag på tirsdag.
Denne gang kommer kameraet i brug!
Jeg lavede en masse til min mands 50 års fødselsdag for et par måneder siden, men syntes ikke at jeg skulle have billeder af dem, ærgeligt.
kh Lone.g
Hej Lone.
SvarSletTak for i dag og de gode småkager UHM...!!!!
Den hvide glöck var nu heller ikke værst.
Jeg kan se, at det ER Marianne, der er på din blok. Min søde, gamle kreative klassekammerat fra Lønstrup !
Verden er nogen gange lille.
Jeg vidste slet ikke, at du havde fået lagt så meget ind. SKØNT.
Det glæder jeg mig til at kigge nærmere på.
Hils familien.
KH
Lissa
Kære Lissa
SvarSletJa, sikke en dejlig dag vi havde der. Håber at du nåede at komme hjem og lave mad i tide!
Jo, den ene opskrift tager den anden og jeg har frygtelig mange på lager. I dag har lige lavet kagedej til brunkager og igen en dobbeltportion af småkagerne med lime, ingefær og chili. Det kunne være sjovt hvis brunkagerne blev lige så lækre som dem fra Emmerys.
kh Lone