onsdag den 24. november 2010

Pebernødder

Pebernødder - ca. 1o0 stk.  
175 g rørsukker  
1 æg  
2 spsk piskefløde 
250 g hvedemel 
1/8 tsk hjortetaksalt 


Brug hele krydderier og mas dem samlet i en morter, det giver meget større smag!: 
Ca. 5 cm hel kanel eller ½ tsk stødt kanel  
Ca. 2-3 hele peberkorn eller ½ tsk stødt hvid peber  
Ca. 1 cm frisk eller tørret ingefær eller ½ tsk stødt ingefær  
Ca. 3 hele nelliker eller ½ tsk stødt nellike  
100 g øko smør
      Bagetid: Max. 10-15 min. ved 190-200° i varmluftsovn.
      Pisk sukker og æg til en "æggesnaps" og rør fløden heri. Bland mel og krydderier sammen og smuldr smørret heri. Saml dejen med "æggesnapsen" - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små pebernødder og sæt dem på plader med bagepapir. Bag flere plader i ovnen - til det dufter brunt og brændt.

      Lone.g's kommentarer:
      Jeg har ændret krydderierne til hele, da smagen bliver 10 foldig. Bagetiden er meget afhængig af ovnen. Jeg har i 15 år haft en ovn hvor jeg både skal sænke graderne OG bagetiden.  1. portion er allerede bagt og spist. 

      (Opskriften stammer oprindelig fra Karolines Køkken)

      Ingen kommentarer:

      Send en kommentar