Pebernødder - ca. 1o0 stk.
175 g rørsukker
1 æg
2 spsk piskefløde
250 g hvedemel
1/8 tsk hjortetaksalt
Brug hele krydderier og mas dem samlet i en morter, det giver meget større smag!:
Ca. 5 cm hel kanel eller ½ tsk stødt kanel
Ca. 2-3 hele peberkorn eller ½ tsk stødt hvid peber
Ca. 1 cm frisk eller tørret ingefær eller ½ tsk stødt ingefær
Ca. 3 hele nelliker eller ½ tsk stødt nellike
100 g øko smør
175 g rørsukker
1 æg
2 spsk piskefløde
250 g hvedemel
1/8 tsk hjortetaksalt
Brug hele krydderier og mas dem samlet i en morter, det giver meget større smag!:
Ca. 5 cm hel kanel eller ½ tsk stødt kanel
Ca. 2-3 hele peberkorn eller ½ tsk stødt hvid peber
Ca. 1 cm frisk eller tørret ingefær eller ½ tsk stødt ingefær
Ca. 3 hele nelliker eller ½ tsk stødt nellike
100 g øko smør
Bagetid: Max. 10-15 min. ved 190-200° i varmluftsovn.
Pisk sukker og æg til en "æggesnaps" og rør fløden heri. Bland mel og krydderier sammen og smuldr smørret heri. Saml dejen med "æggesnapsen" - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små pebernødder og sæt dem på plader med bagepapir. Bag flere plader i ovnen - til det dufter brunt og brændt.
Lone.g's kommentarer:
Jeg har ændret krydderierne til hele, da smagen bliver 10 foldig. Bagetiden er meget afhængig af ovnen. Jeg har i 15 år haft en ovn hvor jeg både skal sænke graderne OG bagetiden. 1. portion er allerede bagt og spist.
(Opskriften stammer oprindelig fra Karolines Køkken)
Jeg har ændret krydderierne til hele, da smagen bliver 10 foldig. Bagetiden er meget afhængig af ovnen. Jeg har i 15 år haft en ovn hvor jeg både skal sænke graderne OG bagetiden. 1. portion er allerede bagt og spist.
(Opskriften stammer oprindelig fra Karolines Køkken)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar