1 broccolihoved
ca 100 g solsikkekerner
ca 200 g bacon i mindre stykker
ca 100 g rosiner
Dressing:
ca 3 dl yoghurt naturel
ca 1 spsk balsamico
lidt citronsaft
ca 1 tsk flydende honning eller lignende
lidt salt og peber
Broccolihovedet deles i små buketter og stænglerne skæres i mindre stykker, delen puttes i en skål, som overhældes med ca 1 l kogende vand og lades stå i 15 min. Bagefter hældes vandet fra gennem en si og broccolien afkøles mens dressingen mm laves.
Solsikkekernerne ristes let på en tør pande og sættes til afkøling i en skål eller lignende.
Baconstykkerne steges til de bliver sprøde og lækre, lægges derefter af afdrypning på en tallerken med køkkenrulle på.
Jeg vil anbefale gourmet bacon fra Aalbæk, skæres i tynde skiver og resten af det kommer jeg i fryseren til senere brug, det smager rigtig godt.
Dressingen laves i en skål: yoghurten røres sammen med balsamico, citronsaft, flydende honning, salt og peber.
I dressingen vendes de afdryppede broccolistykker, de ristede solsikkekerner, den stegte bacon og rosiner. Skålen pyntes evt. med lidt rosiner og bacon og serveres i en smuk skål.
Billedet kommer i morgen, hvis den lille rest ikke er spist forinden;-) - ups den var spist, men jeg laver nok salaten igen en dag.
Opskriften stammer oprindeligt fra Arla, men er loneficeret lidt.
Lige præcis den opskrift har jeg også fra min veninde. Jeg supplerer med letkogte løgringe og hasselnødder.
SvarSletMUMS.
Uhmm jeg elsker broccolisalat, jeg vil bestemt prøve din opskrift:-)
SvarSlet