mandag den 11. april 2011

Hindbæris og islagkage

Desserten blev senere vores dejlige hindbæris. Det gælder kun Natalia og jeg, det er herligt at have det for os selv. Opskriften er bare så let og isen så lækker, let og luftig.
Kom en pose økologiske frosne hindbær, ca 250 gr, i foodprocessoren med knivindsatsen, tilsæt ca 1-1½ dl blanding af græsk yoghurt 10%, minimælk og evt noget ymer, lidt flormelis (eller rørsukker eller et par dråber "sød"), lad maskinen kører i ca 15-20 sek. Smag evt til med lidt mere sukker og serveres i små skåle og nyd hver mundfuld. Tidligere spiste jeg kun isen sammen med nogle lækre småkager med rosiner og frugt, forfærdelig lækre, men for mange kalorier, så nu spiser jeg kun isen og nyder hver eneste mundfuld.

Islagkage
Hvis vi skal lave lidt fest ud af det og har gæster, så kan jeg finde på at købe to lækre lagkagebunde fra bageren - eller lave dem selv. En portion hindbæris lægges mellem bundene og den øverste "bund" dekoreres med flormelis gennem en lille sigte. Smuk og meget velsmagende til en god kop kaffe. Det skal vi nok snart have på terrassen en varm eftermiddag.

2 kommentarer:

 1. Ja, det lyder som en rigtig himmerrigsmundfuld.
  Min mor serverede altid hindbærlagkage til mig til min fødselsdag - mosede hindbær i flødeskum - mums hvor det smager, men jeg kan forestille mig at det måske er endnu bedre med yoghurt.

  SvarSlet
 2. Hej Marianne
  Den har jeg ikke prøvet før, kun ananasmos og flødeskum.
  Ja, jeg prøver at lade være med at bruge fløde for ofte og så smager det mere frisk. Jeg bruger græsk yoghurt 10%, det glemte jeg at skrive og retter straks.
  kh Lone

  SvarSlet