fredag den 22. april 2011

Langfredag nu og tidligere

Tænk nu i dag på en langfredag hygger vi i haven, fjerner ukrudt, laver havelåge, lægger kartofler, hører hyggelig musik og kan handle i flere forretninger her i byen.Herligt!

Da jeg var barn var ALT lukket, hverken butikker eller biografer havde åbent! radioen spillede trist sørgelig musik og der var ingen der grinede eller talte højlydt sammen! Og det var først 2. påskedag, der var en festdag og det var her biograferne havde åbent og der var nye film på lærredet! jeg kan dog ikke huske om bageren havde åbent eller om der var lukket hele påsken. 

Og tænk at jeg havde nattevagter på plejehjemmet Gammelmosevej fra 1975-1979 og der var kun radio til kl. 24 eller 01 og så var der ikke mere at gøre ved det og så var der først radio igen kl. 6 eller 7. Så sad jeg og læste i stilhed. 

For ca 4 år siden havde jeg 12 timers vagter i vikarbureau som sygeplejerske i private hjem og passede børn, der så kunne undgå at være indlagt. Her kunne jeg, når barnets helbred kunne klare det, sidde med min pc og se medbragte film og høre det gennem høretelefon, lave spansk lektier, læse bøger og drikke min medbragte nescafe i rigelige mængder. Desværre hørte jeg ikke lydbøger dengang, men det kunne også have været rart. Desværre måtte jeg stoppe, da jeg blev påkørt og det er mærkeligt at tænke sig at sådan var mit liv for snart 4 år siden!
 
Jeg har fået bagt Orangebidder til plantemarkedet i Haldum i morgen;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar