søndag den 29. maj 2011

Søndag på AROS, jubii

Hold da op, sikke en herlig søndag formiddag. Jeg var så heldig at have fået billetter til brunch på ARTrestauranten og en gåtur oppe i Your rainbow panorama på taget af ARoS.
Sikke en uventet storslået oplevelse. Jeg havde lokket Allan med og sikke vi nød både brunchen og turen rundt i Your rainbow panorama'en. Det bliver helt sikkert en publikumsmagnet og hvor under jeg AROS den succes. 

Jeg synes selv at jeg fik en flot effekt, ved at have folks skygger med på ydersiden af glassene...Jeg talte med en dame i kørestol Your rainbow panorama, hun bor i nærheden og har kunnet følge byggeriet hjemme fra sit vindue og hun havde en stor oplevelse af at se sit hjem fra toppen af AROS. Hun fortalte også at Olafur Eliasson skulle have sagt, "at når mennesket ser en vase i en montre, så så de kun en vase - men de kikkede jo faktisk på en vase i en montre". Derfor skulle han have lavet denne Your rainbow panorama, hvor mennesket så ville være som en vase!!!! uanset om det skulle være en sand historie, så synes jeg at den er lidt sjov.

Jeg blev bims i hovedet af at kikke ud af alle de forskelligfarvede glas og tog en masse skønne billeder. Da jeg kom ned igen, måtte jeg lige stå stille og trække vejret og holde hovedet i ro. 


Vi nåede dog et smut ned i kælderen i De 9 rum, hvor vores yndlings-udstilling befinder sig "umf-manden". Jeg aner ikke hvad den hedder i virkeligheden, men det drejer sig om et æg i vand, med en fotoinstallation af kunstnerens ansigt, hvor han laver ansigter og siger "umf"-agtige lyde. Ikke engang ham kunne jeg holde ud af at kikke på i dag, men jeg sad da to sekunder. 

Tony Oursler Unk, 2004

En solid glastank på 2 x 2 x 2 meter fyldt med vand danner ramme om et stort hoved, udført i glasfiber, hvorpå et ansigt projiceres. Det mørke rum, der omgiver tanken, skaber en grundlæggende foruroligende stemning. Værket er således en videreudvikling af Tony Ourslers (f. 1957) tidligere produktioner, hvor han vækker dukker til live med det levende billede. Hans værk balancerer mellem det dæmoniske og det uskyldige og rummer et overrumplende element, hvor betragteren udfordres af værkets uventede og chokerende effekter. Tony Oursler trækker ofte på litterære kilder og danner afbrudte fortælleforløb, der bl.a. tematiserer det velkendte – dukken, den menneskelige figur – som udfordres af det uhyggelige og uventede.
Billedet lånt fra AROS's hjemmeside med tak
Et kik ud mod havnen i nogle lidt koldere farver
Nu skal jeg et smut ud i haven og nyde at her er lidt tørvejr...

1 kommentar:

  1. Hvor er den regnbue da bare smuk. Egentlig for dårligt, at jeg aldrig har været på Aros i betragtning af, at jeg boede på Åboulevarden i 7 år. Men når vi bliver færdige med vores husistandsættelse tror jeg der bliver lidt mere overskud til den slags udflugter:-)

    Mange hilsner fra

    Anne.

    SvarSlet