Varmt og nybagt brød |
Hjemmelavet rugbrød, 2 stk
dag 1:
surdej
ca 3 spsk groft salt
1 1/2 l vand
750 gr rugmel (gerne det økologiske med alle dele i)
750 gr hvedemel (gerne det økologiske med alle dele i)
Røres sammen i en stor røreskål, dækkes med et låg eller lignende og stilles på køkkenbordet til dagen efter.
dag 2:
dejen tilsættes
1 kg knækkede rugkerner
1/2 l vand eller 2 dåseøl
Røres igennem og ny surdej tages fra, 1-3 dl i et stort glas og lidt salt ovenpå.
Brødgrøden hældes i 2 forme, sættes til side til dejen hæver næsten op til kanten af formene.
Bages ved:
50 gr i 1 time
150 gr i 45 min (kik til brøddene og igen)
150 gr i 45 min
Tages ud af formene og afkøles på en bagerist og de første skriver kan spise med velbehag med lidt smør og en lille smule Læsø salt, uhm.
Brødene afkøles, jeg skærer dem over i 2 og putter de 3 halve i fryseren i fryseposer, eller giver min bror og hans familiel det ene halve. Lækker konsistens, det mætter fantastisk og smagsløgene får en god oplevelse ved hver eneste mundfuld.
Det kan ikke anbefales at spise 4 skriver med kort mellemrum, hvis man ikke er vant til brøddet, da man kan få løs mave;-) jeg plejer dog kun at spise en rundom til morgenmad og frokost og bliver mæt.
Velbekommen.
Det lille glas er blevet til en surdej til hvidt brød |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar